NPC: Σάιρους Ντρέικ


Ο Σάιρους Ντρέικ είναι ο καθηγητής της σχολής Μύθου στο Ράβενγουντ. Είναι λίγο ισιότροπος και αντιπαθητικός, ομως κατά τη διάρκεια της ιστορίας θα διαπιστώσετε και την καλή του πλευρά.



🌟Η ιστορία του Σάιρους Ντρέικ:


Ο Σάιρους κι ο αδελφός του ο Μάλιστερ γεννήθηκαν από μία από τις παλαιότερες και πιο σεβαστές οικογένειες της Δρακοτοποίας, τον Οίκο Ντρέικ. Όπως ήταν φυσικό, από τους αδελφούς προσδοκούνταν να ακολουθήσουν την οικογενειακή παράδοση και να γίνουν πανίσχυροι μάγοι, όπως ο πατέρας τους, ο Βλάνταν Ντρέικ. Ωστόσο, ο Σάιρους σε νεαρή ηλικία έδειξε δεξιότητα στη ζωγραφική, με "φόρτε" του τα τοπία και τα "χαρούμενα μικρά ηφαίστεια".
  Στην ακαδημία Δρακοτοποίας, ο Σάιρους έδειξε πολύ λίγο ενδιαφέρον στη μαγεία φωτιάς για την οποία ήταν φημισμένος ο πατέρας του, ή στη μαγεία θανάτου για την οποία ο Μάλιστερ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Ενώ ο Μάλιστερ κέρδιζε τιμή, δόξα και επαίνους, ο Σάιρους προτιμούσε να περνάει την ώρα του ζωγραφίζοντας ή διαβάζοντας με θέρμη βιβλία ιστορίας. Επειδη "ξόδευε άσκοπα το χρόνο του" επιπλήχθηκε από τους καθηγητές του και κέρδισε τη δυσαρέσκεια του πατέρα του.

  Αυτό μέχρι που είδε το Μάλιστερ να ηττάται από μια πανούργα μάγισσα μύθου από την Πόλαρις κι έτσι ο Σάιρους άρχισε να δείχνει αληθινό ενδιαφέρον για τις μαγικές τέχνες. Γοητευμένος από τις μυθικές δυνάμεις, έγινε αφοσιωμένος μαθητής, εφαρμόζοντας την αγάπη του για το διάβασμα απορροφώντας κάθε λεπτομέρεια πληροφορίας που μπορούσε.

  Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων υπηρεσιών του στη Δρακοτοποία, ο Σάιρους ξεκίνησε για ένα μεγάλο ταξίδι για να μελετήσει τις ποικίλες μυθολογίες της σπείρας. Πήρε στην Υδρέα και πήρε συνέντευξη (άκρως προσεκτικά) από τους Μινωταύρους όταν παρέλαβε την πρόκληση για να διδάξει στο Ράβενγουντ. Ευχαριστήθηκε πολύ που βρήκε τον αδερφό του Μάλιστερ μαζί με τη γυναίκα του τη Σύλβια ήδη στη Μαγούπολη!

  Ο Σάιρους είχε μία δυσάρεστη φήμη ως ο πιο δυσπρόσιτος καθηγητής του Ράβενγουντ, αλλά κυρίως λόγω των αυστηρών πρωτύπων με τα οποία συμπεριφέρεται σε όλους, ιδίως τον εαυτό του! Αποδείχθηκε ένας καλός σύμμαχος του Μερλ Αμβροσίου και ένας άγριος αντίπαλος των σκοτεινών δυνάμεων της σπείρας ξανά και ξανά.


🌟Τοποθεσίες:

Σχολή Μύθου
Ράβενγουντ
Η Βασιλική
Το Στέμμα Φωτιάς
Γραφείο του Μερλ Αμβρόσιου
Πύργος Μύθου 
Σχολή Θανάτου
Κουτί Τηλέγραφου

🌟Προφίλ Καθηγητή: